Could you 

Om de desolate en frêle inhoud van deze debuutsingle in een muziekvideo kracht bij te zetten, trokken Fien en fotografe Femke den Hollander naar de opaalkust in Frankrijk. Ze zochten er het mooiste licht voor en na zonsondergang en -opgang. Het resultaat is een dekentje van de nacht voor je oren en ziel.

"It slumbers through the air, and it hides the path that I want to take"

Voor de tweede single 'The Sneaky Maze' vond Kuusi inspiratie in de coronacrisis en hoe dit als een gigantisch doolhof een net rond ons spant. Net als bij de debuutsingle werd er voor de tweede single samengewerkt met producer Sasja Maekelberg. Er werd ook gebruik gemaakt van verschillende natuurgeluiden die in de single zijn gesampeld. Dit zorgt voor een rijke, atmosferische, gelaagde sound.

albumhoes_thesneakymaze.png

Het lied ‘Float away’ is één van de oudste songs die Fien ooit schreef over nabijheid en tegelijkertijd ook afstand nemen.  Er is een live-sessie opgenomen in The Rua Room.

"De debuutsingle van Kuusi is er eentje om bij weg te dromen. Fien Druyts, die dit muzikaal project begeestert, heeft een muzikaal verfijnd stukje muziek geschreven."

-Luminous Dash